Rajongó csata

Fodor Zsoltnak hívnak. Hobbim, hogy számokból információkat gyártok, amiket fel tudok használni a munkáim során, de előfordul, hogy csak a magam szórakoztatására vizsgálok jelenségeket. Blogomon a Facebookon jelenlévő folyamatokat próbálom számokká, és információkká alakítani, hogy pontosan értelmezni és követni tudjam az aktuális trendeket, ezzel neked is mindig a legújabb információkat közvetítve. Az oldal mindenkié, úgyhogy ha nekem, vagy egymásnak szeretnétek kérdéseket feltenni, vagy tapasztalatokat megosztani, ne legyetek szégyellősek hozzászólni a posztokhoz! :-) Kövess Twitteren: @zsoltfodorhu

me_236.jpg

Csatlakozz a Facebookon


Kövess a Twitteren: @zsoltfodorhu

Elemezz Te is!

web2spy_banner_rajongocsata2.jpg

444.hu - thats da bomb

2013.04.29. 12:47 Fodor Zsolt

A 444.hu rajongói oldalát március 14-én hozták létre, de komolyabban ma reggel indult be.Mikor 10 körül néztem, 2200 rajongója volt, mostmár több, mint 5000.

444fb.jpg

Az oldal tulajdonosa és üzemeltetője a Magyar Jeti ZRt., csapata "15 férfiből és egy wordpress blogmotorból" áll, ahogyan azt rajongói oldalukon olvashatjuk. A 15 férfi elsősorban az Index szerkesztőségéből vált ki, és 100 millió forintos tőkével indítottak új oldalt, olyan oldalt, amely görbetükröt mer mutatni és nem  a társadalomnak és a politikusoknak. Az oldal indulása sok szempontból összeköthető a politikával, ám ez a blog nem ezt hivatott vizsgálni, inkább azt, hogy mennyit számított a robbanásban a közösségi média ereje.

A rajongói oldal már március elején létrejött, de érdemleges kommunikációs tevékenység csak április 24 után figyelhető meg, viszont akkor elég intenzíven! Lássuk mit mutatnak a számok: a beszél róla értéke jelenleg 1500, ami nem rossz egy induló oldalnál, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a mai nagyszámú rajongónövekmény még nem látszik ebben, azaz tisztán tükrözi az elmúlt napok kommunikációs tevékenységét, illetve az eventre való nagy érdeklődést (hisz ez is beleszámít a "beszél róla" értékébe).

chart (6)_1.png

chart (7)_1.png

A nagy áttörést az esemény jelentette, ahova máig 2000-en iratkoztak fel és ennél valamivel több a meghívott. Az event megfogalmazása is ügyes, nem hiába működik:

Tisztelt Tartalomfogyasztó Barátunk!

Ezúton Értesítünk, hogy Új Újmédiavállalkozásunk, a Magyar Jeti Zrt. a Sötétség Gonosz Erőinek minden aljas fondorlata ellenére hétfőn, délelőtt 10 tájban elindítja Világverő Hírblogját, a 444.hu-t. Iratkozz föl hírlevélre, és figyeld a Facebookot!!444!!!! Légy résen!!!!444!!!!
Tizenöt Férfi és egy Wordpress blogmotor.
SZERINTETEK?

Olyan hájp volt már körülötte a múlt héten is, hogy szinte lehetetlen volt nem értesülni róla, azonban ha pénteken elvi kérdést csinált valaki belőle, hogy nem Facebookozik, minimális szerencsével rákeveredett a HVG Online oldalára, ahol elég hosszú cikket hoztak le a témában.

A közösségi médiában az a jó, hogy ha valami jó, akkor egy idő után kiszabadul a szellem a palackból, és szinte lehetetlen megállítani. Elég jó PR, ha megnézed az oldalt, és már 12 barátod lájkolta, szinte hívogat, hogy mégis mi lehet ez? :)

Úgy látom a 444 csapatában a fiatalság nem csak a Riszpekt házban ismert lazaság miatt előnyös, de szemben korábbi munkahelyükkel, ők jól értik a Facebook értékét.Amennyire láttam, Twitter oldaluk még nincsen, reméljük ez csak átmeneti, és nemsokára arról is beszámolhatunk.

Jó húzás volt a csapat összetétele, jó húzás a tulajdonosi háttér, jó húzás az eddigi kommunikáció, hiszen hájp van és mindenki ezt olvassa, most Te is. :-) Sok sikert a 444.hu -nak!

Fodor Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rajongocsata.blog.hu/api/trackback/id/tr885252422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása